top of page

Статті

Поиск
  • Фото автораBogdan Rudenko

Фінансові санкції за порушення законодавства про працю

Обновлено: 9 янв. 2019 г.

В яку суму може обійтись порушення виявлені інспектором Держпраці читайте в матеріалі.

На юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців органами Держпраці можуть бути накладені фінансові санкції за такі порушення:

Вы уже придумали дизайн для блога? Попробуйте каждый из наших восьми макетов, чтобы скомпоновать содержание наилучшим образом.

• Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків — 111 690 грн. за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

• Порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш ніж за один місяць, виплата їх не в повному обсязі — 11 169 грн.

• Недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці — 37 230 грн за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

• Недотримання встановлених законом гарантій і пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», — 37 230 грн за кожного працівника, в стосовно якої вчинено порушення.

• Недопуск до проведення перевірки з питань дотримання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні — 11 169 грн.

• Недопуск до проведення перевірки, якщо перевірка проводиться з питань виявлення таких порушень, як: фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту); оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві; виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, — 372 300 грн.

• Порушення інших вимог трудового законодавства — 3723 грн.

І на останок наголошуємо, що будь-яку проблемну ситуацію простіше попередити, ніж потім платити штрафи. #Держпраці #штраф #корисно.



4 просмотра0 комментариев
bottom of page